Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Uvedba tehnologije Bitlocker v podjetje – od načrtovanja do izvedbe

S prenosnimi računalniki ali majhni prenosnimi diski velikih kapacitet se srečujemo praktično vsakodnevno tako v službi kot doma. Količina podatkov, ki jih lahko hranimo na takšnih napravah je ogromna in marsikdaj se na teh napravah hranijo podatki, ki so lahko zaupne narave. Takšna situacija je predvsem pogosta v poslovnih okoljih, kjer izguba naprave s shranjenimi zaupnimi podatki zniža kredibilnost podjetja, lahko pa v določenih primerih povzroči tudi veliko škodo. Tehnologiji BitLocker in BitLocker to Go sta vgrajeni v operacijski sistem Windows 7 in uporabniku omogočata kriptiranje celotnega volumna diska. Na ta način zaščitimo dostop do informacij pred nepooblaščenimi osebami v primeru izgube prenosnega računalnika ali pa nosilca podatkov. Implementacija BitLocker tehnologije v podjetje pa zahteva nekaj planiranja, izbiro prave BitLocker implementacije, pripravo skupinskih politik (GPO), pripravo postopkov ob izgubi enkripcijskih ključev, seznanjanje uporabnikov z uporabo nove tehnologije. To pa so teme, ki jih bomo pregledali na samem predavanju.

Gregor Šuster

Microsoft

Gregor Šuster je zaposlen v podjetju Microsoft Slovenija, kjer se kot svetovalec v ekipi Microsoft Services ukvarja z infrastrukturo ter področjem varnosti. Z Microsoftovimi tehnologijami se profesionalno ukvarja že od leta 1999 ko je postal MCSE, od takrat dalje pa sledi novim tehnologijam ter se ukvarja z implementacijo le-teh v večja slovenska podjetja. Največ časa posveča infrastrukturnim strežniškim rešitvam ter varnostnim produktom zbirke Forefront. Kot predavatelj in MCT svoje znanje in izkušnje, pridobljene pri delu na različnih projektih ter na raznih seminarjih in konferencah v tujini, deli z udeleženci tečajev in delavnic, prav tako pa je kot predavatelj pogostokrat vabljen na različne dogodke, ki so povezani z informacijskimi tehnologijami.