Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

XP, Scrum, Lean: popularne agilne metodologije in njihova uvedba v razvojni proces

Agile, eXtreme Programming, Scrum, Lean - besede, o katerih se veliko govori, tako pozitivno kot negativno. Ali je to res pravi način razvoja programske opreme danes in v prihodnosti? V podjetju Euro Plus smo agilne metode razvoja uvedli v praksi, danes si težko predstavljamo delo na drugačen način. Skozi predavanje se bomo na kratko dotaknili posameznih metodologij s teoretičnega vidika, več časa pa bomo posvetili izkušnjam pri praktičnem uvajanju in rezultatom, ki smo jih dosegli. V predavanju bodo našli zanimive informacije vsi, ki so povezani z razvojem programske opreme: razvijalci, testerji, projektni vodje, snovalci; in tudi naročniki rešitev (interni ali ekterni), saj so le-ti pomemben del poti do programov, ki rešujejo prave probleme in jih ljudje z veseljem uporabljajo.

Andrej Zrimšek

Computer Engineering

Andrej Zrimšek je direktor razvoja v podjetju Euro Plus, katerega glavni izdelek NiceLabel je eden izmed vodilnih programskih paketov na področju avtomatskega označevanja izdelkov v svetovnem merilu. Andrej vodi skupino dvajsetih inženirjev, s katero so v zadnjih štirih letih v proces razvoja uspešno uvedli agilne metode. V letu 2009 je opravil tudi certificiranje iz Lean Agile Scrum razvojne metodologije ter pridobljena znanja uvedel tudi v podjetju.