Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Building RESTful Applications with the Open Data Protocol

Applications today are expected to expose their data and consume data-centric services via REST. In this session we discuss what REST is and have an overview of Windows Communication Foundation (WCF) Data Services and see how we can REST enable your data using the Open Data Protocol (OData). Then we cover how to leverage existing skills related to Microsoft Visual Studio, LINQ and data access to customize the behavior, control-flow, security model and experience of your data service. We then see how to enable data-binding to traditional ASP.NET controls as well as Microsoft Silverlight and Microsoft PowerPivot for Microsoft Excel 2010. We then turn to consuming SharePoint and other OData-based applications in Microsoft .NET as well as from a non-Microsoft client. This is a very demo intensive session.

Stephen Forte

Telerik

Stephen Forte je glavni strateški direktor pri Teleriku, vodilnem prodajalcu razvijalskih in skupinskih orodij za storilnost in orodij za avtomatsko testiranje UI-komponent. Je certificiran »scrum master«, sodeloval je pri številnih mladih podjetjih (start-upih) in je eden izmed soustanoviteljev Triton Works (UBM 2010; London: UBM.L) ter soustanovitelj in glavni tehnološki direktor Corzen, Inc (Wanted Technologies (TXV: WAN). Stephen, ki pogosto nastopa kot govorec na industrijskih konferencah po svetu, je napisal številne knjige s področja aplikacij in podatkovnih baz, vključno s Programing SQL Server 2008 (Microsoft Press). Preden je sodeloval pri ustanavljanju Corzena, je bil glavni tehnološki direktor pri Zagat Survey v New Yorku City, kjer je bil obenem ustanovitelj newyorškega svetovalnega podjetja za programsko opremo The Aurora Development Group. Lahko se pohvali z nazivi MVP, Microsoft Regional Director, govorec INEATA in je moderator in soustanovitelj skupine NYC.NET Developer User Group. Med drugim je končal tudi študij MBA na City University of New York. V prostem času pleza in vodi trekinge na Mont Everest, s čimer prispeva denar v dobrodelne namene.