Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Data Warehouse iz DBA perspektive

Skladišča podatkov (data warehouses, DW) so relacijske baze, ki pa imajo drugačne administrativne zahteve kot baze, ki služijo transakcijskim (OLTP) aplikacijam. Tipično so skladišča podatkov večja kot OLTP baze, spreminjajo se predvsem ponoči in uporabljajo za branje preko dneva. SQL Server, na katerem je skladišče podatkov, mora dostikrat tekmovati za isto strojno opremo z Analysis Services. V predavanju bomo primerjali High Availability rešitve za skladišča podatkov. Dotaknili se bomo avtomatizacije instalacij Data Mart-ov s pomočjo Data Tier Application, oziroma dacpac paketov. Marsikaj bomo povzeli po navodilih za Fast Track Data Warehouse (FTDW), produkt, za katerega Grega Jerkič izvaja šolanja za Microsoft po celem svetu. Dodali bomo tudi mnogo nasvetov iz prakse obeh predavateljev.

Grega Jerkič

In516ht d.o.o.

 

Dejan Sarka

Solid Quality Mentors

Dejan Sarka je vodilni strokovnjak v Sloveniji na področju SQL Server-ja (OLTP) in analitskih (OLAP) rešitev. Dolgoletne izkušnje s postavljanjem in svetovanjem za poslovne sisteme ter analitske rešitve uspešno prenaša na tečajih slovenskim in tujim udeležencem. V mednarodnem okviru predava predvsem drugim predavateljem. Je ustanovitelj Slovenskega združenja uporabnikov SQL Serverja in razvijalcev. Ima častni naziv MVP – Most Valuable Professional. Kot glavni avtor ali soavtor nastopa pri devetih knjigah za SQL Server v angleškem jeziku, kot edini avtor pa za dva tečaja. Je tudi član podjetja Solid Quality Mentors, ki združuje izključno največje strokovnjake za SQL Server in .NET na svetu, sodeluje pa tudi pri delu za Inštitut za kakovost podatkov. V Sloveniji izvaja tečaje na podjetju Komas Xnet.