Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Delavnica: Razvoj za Windows Azure

Platforma v oblakih Windows Azure razvijalcem omogoča, da za razvoj uporabijo obstoječe spretnosti in izkušnje programiranja s programskimi jeziki .NET ogrodja. A vendar pri prehodu v oblake obstajajo razlike z obstoječim načinom razvoja. Na delavnici bomo s pomočjo Visual Studia 2010 naredili osnovno asp.net aplikacijo, ki se bo izvajala na WebRole instanci v Windows Azure, pri tem pa bomo uporabili nove tehnologije Table in Blob Storage ter SQL Azure. Za tiste malce bolj zahtevne bomo pogledali tudi arhitekturne pristope pri razvoju rešitve za Windows Azure. Na delavnici boste izvedeli tudi nekaj nepogrešljivih trikov in nasvetov.

Blaž Lipušček

Blaž Lipušček ima več let izkušenj na področju razvoja in arhitekture aplikacij v .NET ogrodju s tehnologijami ASP.NET, Windows Forms, WCF in WPF. V zadnjih letih se posveča predvsem arhitekturi in razvoju skalabilih internetnih aplikacij in storitev na tehnologijah ASP.NET MVC, Enterprise Library in jQuery na osnovi Microsoft Best Patterns & Practices. Je ustanovitelj startup podjetja Diventic d.o.o., ki razvija programsko rešitev Diventic.Cloud za hitrejši razvoj aplikacij na novi platformi v oblaku Microsoft Azure in spletno orodje Dropflow, ki v podjetju centralizira in uredi komunikacijo ter izmenjavo datotek.