Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Hip hop v poskok, podatki so zgubljeni! Ukrepajmo in okrevajmo IT storitev!

Dandanes se organizacije vedno bolj zavedajo posledic nepričakovanih zastojev informacijskega sistema, ki jih lahko prinesejo izredne okoliščine. Po nastopu nepričakovanega uničujočega dogodka se mora v najkrajšem času zagotoviti normalno delovanje, saj so organizacije izpostavljene pritiskom (regulativa, konkurenčno poslovno okolje), ki krajšajo sprejemljivi čas okrevanja (4 ali dve uri).    V tem predavanju bomo predstavili okrevalne načrte Microsoftovih produktov SCOM,  DPM 2010, AD in Exchange 2010 kot podsklope načrta neprekinjenega poslovanja, ki zagotavljajo okrevanje IT storitev in infrastrukture  ter študij primera uvedbe okrevalnih načrtov za Microsoft izdelke v eno finančno organizacijo. Predstavili bomo kako smo povezovali interdisciplinarna znanja vseh sodelujočih, saj se med izdelavo okrevalnega načrta prepletajo znanja o operacijskih sistemih, tehnikah povrnitve iz varnostnih kopij (ang. Bare Metal Restore ali System State Restore an enakovredne ali pa podobne fizične strežnike) z zmogljivim orodjem kot je DPM 2010, poznavanje zahtev po varnosti IS-ov in lastnostih Aktivnega Imenika,  Exchange 2010a, znanje programiranja  za doseganje višjih stopenj samodejnega izvajanja okrevalnih postopkov (Power Shell odpravlja potrebo po klikanju z čarovniki), poglobljeno poznavanje samega SCOM 2007, sistemska znanja o SANu, FC, VSS, fizičnih in navideznih tračnih knjižnicah ter metodološka znanja pri pripravi testnih postopkov.   

Andrej Žabkar

SRC d.o.o.

Andrej Žabkar je načrtovalec informacijskih sistemov za velika podjetja z dolgoletnimi izkušnjami na področju relacijskih baz, razvojnih orodij, spletnih tehnologij, virtualizacije in dokumentnih sistemov. V ITju deluje že 16 let kot predavatelj, tehnični svetovalec in projektni vodja, v zadnjem letu posveča posebno pozornost uvedbi rešitev za področje visoke razpoložljivosti in razvoju okrevalnih načrtov za storitve IT.  

Andrej Žabkar

SRC d.o.o.

je načrtovalec informacijskih sistemov za velika podjetja z dolgoletnimi izkušnjami na področju relacijskih baz, razvojnih orodij, spletnih tehnologij in dokumentnih sistemov. Na področju IT deluje že 16 let. V zadnjem letu posveča posebno pozornost projektnem vodenju, načrtovanju in uvedbi rešitev za področje visoke razpoložljivosti ter razvoju okrevalnih načrtov za storitve IT.