Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Korak pred ostalimi - VisualStudio LightSwitch

Svet v katerem živimo od nas zahteva kvalitetne rešitve, ki bodo razvite v najkrajšem možnem času, predvsem pa z nižjimi stroški izdelave. Razvijalci se dobro zavedamo, da nam lahko nove tehnologije občutno olajšajo naše delo, ter s tem prinesejo tako želen dobiček. Spoznajte Visual Studio LightSwitch. Gre za novo orodje iz serije Visual Studio, ki je namenjeno razvoju Silverlight LOB (Line of Business) aplikacij. LightSwitch vam omogoča, da na zelo enostaven način povežete vašo aplikacijo z različnimi viri podatkov. Tako ne boste potrebovali dolgo, da bo vaša aplikacija delala s podatki na strežniku SQL Server ali v oblaku (SQL Azure), nato pa poročilo shranila na SharePoint izpostavo. Pri tem vam bodo na razpolago tudi WCF RIA Services, ki še dodatno olajšajo razvoj na več-nivojski arhitekturi. V tem predavanju si bomo pogledali osnove razvoja aplikacij z omenjenimi tehnologijami, ter podrobneje spoznali razvojno moč, ki jo prinaša Visual Studio LightSwitch. Pogledali si bomo tudi nekatere slabosti in scenarije, kjer Visual Studio LightSwitch ni primerna izbira.

Danijel Malik

Danijel Malik je samostojni podjetnik, ki se ukvarja z razvojem interaktivnih in poslovnih aplikacij za namizne, spletne in mobilne platforme. Poleg tega nudi IT svetovanje in izvaja delavnice za razvijalce. Največ svojega časa posveča razvoju uporabniških vmesnikov, ki odražajo dobro uporabniško izkušnjo. Pri tem uporablja najnovejše tehnologije, kot sta WPF in Silverlight. Danijel je tudi MCTS strokovnjak na področju Windows Forms.