Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Microsoft SQL Server 2008 Integration Services: Custom Data Flow Components

SQL Server Integration Services (SSIS) vsebujejo nekaj najpomembnejših komponent, namenjenih zajemu, pretvorbi in zapisovanju podatkov. Kadar v praksi naletimo na problem, ki ga z vgrajenimi komponentami ni mogoče rešiti, lahko manjkajočo zmogljivost zagotovimo s skriptno komponento (Script Component). Kadar pa okoliščine zahtevajo kompleksnejšo rešitev, ki jo bo potrebno vpeljati (in vzdrževati) na več lokacijah, pa je primerneje razviti lastno komponento. Poglejmo, kako se tega lotiti, kakšne so prednosti tovrstne rešitve in kako je mogoče tudi najzahtevnejše operacije nad podatki zagotavljati v standardnem okolju.

Matija Lah

Mi Lambda, Matija Lah, s.p.

Matija Lah se z upravljanjem informacij poklicno ukvarja že več kot desetletje. S strežnikom Microsoft SQL Server se je prvič srečal v družbi IUS Software d.o.o. Slovenija in kasneje pot nadaljeval kot samostojni svetovalec. Na podlagi aktivnosti v skupnostih, povezanih s platformo SQL Server, ga je družba Microsoft leta 2007 nagradila z nazivom Most Valuable Professional (Windows Server System SQL Server). Matija večino svojega časa namenja naprednemu upravljanju informacij, procesiranju naravnega jezika in upravljanju znanja. Z družbo AI-in-Law Future Technologies Inc. sodeluje na zanimivem (in zahtevnem) projektu uvajanja metod umetne inteligence v upravljanje pravnih informacij. Matija sodeluje tudi v družbi SolidQ, v ekipi največjih strokovnjakov za tehnologije SQL Server in .Net na svetu.