Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Poglobljen celodnevni seminar: HTML 5 Web camp

Na tem poglobljenem celodnevnem tečaju bomo v pogledali, kaj nam prinaša HTML 5 in kako lahko novosti vgradite v svoje spletne rešitve in s tem izboljšate uporabniško izkušnjo. Prav tako bomo pogledali, kako lahko nadgradite obstoječe spletne aplikacije, kako lahko izkoristite strojno opremo in kako izkoristiti MVC. Precejšen del časa bomo namenili tudi trikom in nasvetom o optimizaciji hitrosti, ne bomo pa izpustili, kako lahko rešitev preselite v oblak. Seminar bo sestavljen iz naslednjih sklopov: - Deep Dive into HTML5 (Giorgio Sardo, Microsoft) - ASP.NET Perfomance (Mads Kristensen, Microsoft) - Jquery client side development (Dušan Zupančič, RRC d.d.) - Migration to the Cloud (Rok Bermež, Kompas Xnet) - Q&A

Rok Bermež

Kompas Xnet

 

Giorgio Sardo

Microsoft Corporation

Giorgio Sardo je Microsoftov tehnični evangelist, specializiran za HTML5 in Internet Explorer. Rad dela v timu, premagovanje ovir in reševanje zapletenih problemov pa so zanj pravi izziv. Leta 2006 je s futurističnim projektom zmagal na svetovnem finalu tekmovanja Imagine Cup, leto pozneje pa ga je organizacija British Computer Society nominirala za nagrado Best Consultant of the Year. V začetku leta 2009 se je zaposlil na sedežu Microsofta v Redmondu, kjer se posveča prihodnosti svetovnega spleta. Vsekakor gre za priljubljenega svetovnega govorca, ki je bil v zadnjih petih letih prisoten na številnih konferencah o HTML5, spletu in mobilnih platformah. Ustvaril je tudi čudoviti svet aplikacij HTML5 in računalniških igric na www.beautyoftheweb.com.  

Dušan Zupančič

RRC d.d.

V svoji več kot 20 letni karieri v razvojnih vodah je živel z evolucijo sodobnih IT tehnologij. Svoja spoznanja in razmišljanja je ves čas delil z drugimi na predavanjih in IT konferencah, kjer redno predava. V zadnjem času se je usmeril predvsem v arhitekturo programskih rešitev in predvsem na spletne tehnologije.  

Mads Kristensen

Microsoft

Mads Kristensen je programski vodja za spletno platformo in orodja v podjetju Microsoft in sodeluje pri razvoju uporabniških izkušenj za razvijalce spletnih strani, ki uporabljajo Visual Studio. Ima več kot desetletje izkušenj z razvojem spletnih aplikacij na Microsoftovi platform, s čimer je pridobil naziva ASP.NET MVP in ASPInsider. Ko je ustvaril odprtokodni projekt BlogEngine.NET, ni slutil, da bo ta postal najbolj priljubljena blogerska aplikacija na platformi ASP.NET, ki jo danes uporablja več kot 200.000 ljudi po vsem svetu. Mads je navdušen zagovornik spletnih standardov in semantičnega spleta. Predaval je številnim uporabniškim skupinam za tehnologije .NET in sodeloval na konferencah, posvečenim tem in povezanim področjem. Na svojem blogu piše predvsem o tehnologiji ASP.NET in redno sodeluje v intervjujih in oddajah o spletnih tehnologijah.