Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Poglobljen celodnevni seminar: Napredna praksa pri rešitvah poslovne inteligence

V enodnevnem seminarju bosta predavatelja in avtorja seminarja na udeležence prenesla lastne izkušnje iz mnogih projektov poslovne inteligence, ki sta jih izvajala tako doma kot v tujini. Seminar bo predstavil dobro prakso pri razvoju Integration Services paketov in Analysis Services OLAP kock in Data Mining modelov. Udeleženci se bodo seznali z rešitvami kompleksnih problemov. Po seminarju bodo udeleženci usposobljeni za pripravo zahtevnih in robustnih rešitev poslovne inteligence. Seminar obsega naslednje module: - Business Intelligence Frameworks. V tem modulu bomo predstavili pripravo dveh pomembnih ogrodij – eno za faza zajema poslovnih potreb ter drugo za razvoj standardnih SSIS paketov (skupen razvoj, dokumentiranje, spremljanje izvajanja paketov ter uvedba centralnih paketov za vzporedno izvajanje le teh). - Advanced SSIS Topics. Modul pokriva rešitve zahtevnih ETL problemov, kot so Slowly Changing Dimensions in Semi Additive Measures, na drugačen, bolj efikasen način. - Optimizing SSAS Cubes. Načeloma so OLAP kocke hitre za poizvedbe. Kaj pa, če niso? V tem modulu bomo spregovorili o tem, kaj lahko storimo, če OLAP sistem ni dovolj hiter. - SSAS Security. Varnost v SSAS bazah je lahko enostavna ali kompleksna. Pokazali bomo, kako lahko tudi kompleksno varnost obvladujemo programsko. - Efficient Data Mining. Data Mining da lahko največ informacij od vseh elementov poslovne inteligence. Vendar je za to potrebno nekaj znanja. Pokazali bomo, kaj so najbolj pomembni elementi uspešnega Data Mining projekta.

Dejan Sarka

Solid Quality Mentors

Dejan Sarka je vodilni strokovnjak v Sloveniji na področju SQL Server-ja (OLTP) in analitskih (OLAP) rešitev. Dolgoletne izkušnje s postavljanjem in svetovanjem za poslovne sisteme ter analitske rešitve uspešno prenaša na tečajih slovenskim in tujim udeležencem. V mednarodnem okviru predava predvsem drugim predavateljem. Je ustanovitelj Slovenskega združenja uporabnikov SQL Serverja in razvijalcev. Ima častni naziv MVP – Most Valuable Professional. Kot glavni avtor ali soavtor nastopa pri devetih knjigah za SQL Server v angleškem jeziku, kot edini avtor pa za dva tečaja. Je tudi član podjetja Solid Quality Mentors, ki združuje izključno največje strokovnjake za SQL Server in .NET na svetu, sodeluje pa tudi pri delu za Inštitut za kakovost podatkov. V Sloveniji izvaja tečaje na podjetju Komas Xnet.  

Grega Jerkič

In516ht d.o.o.