Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Poglobljen celodnevni seminar: Virtualizacija namizja od V Do I

V poglobljenjem celodnevnem seminarju si bomo pogledali, kako lahko na Microsoftovi platformi uvedete virtualizacijo namizij. Seminar bo sestavljen iz štirih predavanj: 1) Virtualizacija namizja z Hyper-V jem in RemoteFX-om (Luka Manojlovič) 2) Virtualizacija desktopov – možnosti in scenariji za razlicne uporabnike - Citrix virtualizacija desktopov na Microsoft Hyper-V platform (Grega Zoubek) 3) Virtualizacija aplikacij – napredne tehnike in razširjene možnosti kontrole pri dostavi virtualnih aplikacij (Robert Primožič) Dandanes se je "in" pogovarjati o oblaku... Vseeno je virtualizacija aplikacij prisotna že vsaj 15 let... Se spomnite Citrix Metaframe? No, takrat enkrat se je začelo vse skupaj širiti iz zaprtih, namenskih krogov. Danes nam Citrix ponuja več načinov virtualizacije aplikacije in vsega kar sodi k preprosti in varni uporabi virtualizirane aplikacije 4) Izboljšanje varnosti v virtualnem okolju in pospeševanje dostopa do virtualnih resursov (Rafko Kos) Virtualizacija namizij je tu. Vemo kaj so prednosti virtualnih namizij, vemo kako jih uporabiti in za kaj jih uporabiti. Ampak ali znamo do njih varno in hitro dostopati? Citrix ima odgovor na to vprašanje: Citrix Access Gateway in Branch Repeater sta rešitvi, ki to omogočata.

Robert Primožič

V podjetju S&T sem zaposlen od leta 2005, v ITju pa sem od leta 1996. Svojo IT kariero sem začel kot sistemski administrator ali kot je v praksi, punčka za vse kar se tiče računalništva... Želja po globljem znanju me je kmalu prignala do MCSE naziva za sedaj že zgodovinske Windows 2000 server. Osredotočil sem se na virtualizacijo namizij in aplikacij s Citrix orodji , upravljanje s podatki (ILM/DLM) ter arhiviranjem podatkov iz Exchange okolja, Microsoft SharePoint server okolja in Windows datotečnih strežnikov  

Grega Zoubek

Arne

(Zelo) zaposlen v podjetju Arne d.o.o., kjer imam na vesti MS server infrastrukturo, predvsem pa skrbim za navduševanje strank za Citrixove rešitve in njihovo brezhibno uporabo.  

Luka Manojlovic

MA-NO D.O.O.

 

Rafko Kos

Zaposlen je v podjetju ANNI d.o.o., na funkciji vodja oddelka sistemskih IT rešitev. Zadnjih petnajst let dela na področju omrežnih, varnostnih in podatkovnih rešitev. V zadnjem času pa se ukvarja predvsem z virtualizacijo namizij in strežniško virtualizacijo.