Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Poglobljen celodnevni seminar: Visoka razpoložljivost storitev z uporabo Hyper-V Cloud

V prvem delu seminarja se bomo dotaknili najpogostejših vprašanj glede virtualizacije določenih storitev in dobrih praks, ki jih je potrebno pri tem upoštevati. Izpostavljeni bodo ključni elementi, ki jih je potrebno obravnavati pri načrtovanju arhitekture in upravljanju visoko razpoložljivih virtualiziranih storitev. Dobre prakse, najpogostejše napake in tips&tricks bodo jedro prvega predavanja. Predstavljen bo System Center Virtual Machine Manager 2012. Gre za povsem prenovljen pristop k upravljanju strojne opreme datacentra in storitev, ki tečejo v virtualnem okolju. Datacenter Administrator je tako dobil orodje, s katerim lahko svojim uporabnikom nudi preko self service portala storitve in z njimi centralizirano upravlja. Prav tako lahko tudi v celoti avtomatizirano upravlja z vsemi gradniki privatnega oblaka in strojno opremo, ki jo sestavlja. Drugi del seminarja bo posvečen disaster recovery rešitvam, ki jih nudi Hyper-V visoko razpoložljiva gruča. Kaj vse je potrebno upoštevati pri postavitvi takega sistema in kako kombinirati rešitev z obstoječimi rešitvami za replikacijo podatkov. Na kaj vse je potrebno pomisliti pri načrtovanju disaster recovery scenarija in kako preslikati poslovne zahteve v arhitekturo postavitve. Na koncu bo predstavljen učinkovit pristop k reševanju Disaster Recovery scenarijev s kombinacijo System Center Data Protection Manager in Opalis orodji za orkestracijo in avtomatizacijo IT procesov. Produkta nam nudita učinkovit in avtomatiziran pristop k ščitenju in obnovi datacentra.

Gorazd Šemrov

Microsoft

Gorazd je trenutno zaposlen kot svetovalec v Microsoft Consulting Services kjer se primarno ukvarja z virtualizacijo Hyper-V. Poleg tega pokriva tudi vse infrastrukturne storitve, orodja za upravljanje in nadzor infrastrukture in različne varnostne rešitve. Njegov fokus je primarno usmerjen v arhitekturo celotne rešitve s poudarkom na avtomatiziranem, varnem in učinkovitem IT okolju.  

Peter Zdovc

Microsoft

Peter Zdovc se osemmnajst let intenzivno ukvarja z Microsoftovo tehnologijo. Zadnjih trinajst let je v različnih vlogah od izvajalca do arhitekta deloval na projektih na področju strežniške infrastrukture, večina na imeniških in sporočilnih storitvah. V okviru skupine Microsoft za svetovanje sedaj deluje kot svetovalec na področju tehnologij za nadzor in upravljanje okolij IT.