Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Primeri iz prakse: Kako poskrbeti za varno hrambo e-pošte

Zaradi globalizacije postajajo IT okolja vedno zahtevnejša, pravilna odločitev po temeljih takšne infrastrukture pa zahteva veliko energije in izkušenj. Ob širitvi skupine Helios, je bil eden od izzivov konsolidirati sistemsko infrastrukturo za e-poštni sistem MS Exchange 2010 na AD 2008. Če so pred leti podjetja svoje sporočilne sisteme umeščali kot nizko prioritetne, se danes vsakdo zgrozi ob misli, da takšen sistem ne bi bil dosegljiv en celi dan. Tudi misel na to, da bi se izgubilo na desetine ali stotine poštnih sporočil, je uporabnikom nesprejemljiva. Prav zaradi integracije SnapManager orodja za Exchange, ki poskrbi za dodano vrednost ob postopkih izdelave varnostnih kopij in predvsem zaradi enostavne povrnitve podatkov oziroma sporočil, ki je granulirana do najmanjšega objekta v poštnih nabiralnikih, so se v skupini Helios odločili svoja poštna sporočila zaupati NetApp diskovnemu polju. Predavatelja bosta prikazala rešitev in uporabniško izkušnjo.

Tonči Cerar

Helios

Tonči Cerar je zaposlena v Helios d.d.. V letu 2010 je bila vodja uspešno izvedenega projekta vpeljave aktivnega imenika in skupnega poštnega strežniškega sistema Microsoft Exchange 2010 v skupini Helios. V podjetju Helios je zaposlena 4 leta kot vodja informatike za področja Belinka. Ima 20 let izkušenj s projektnim vodenjem uvajanja kompleksnih informacijskih sistemov. Pred zaposlitvijo v Helios d.d., je nadzorovala in vodila projekte uvedbe MES sistemov v kemični, papirni, tiskarski in gradbeni industriji. Sodelovala je pri razvoju direktorskih informacijskih sistemov. Sodelovala je pri uvedbi Microsoft okolja in SAP sistema v Belinki. Kratek čas se je ukvarjala revizijo infomacijskih sistemov. Izven poklicne poti se lahko pohvali dvema zanimivima in uspešnima projektoma: sodelovanjem in sovodenjem izvedbe projekta postavitve slovenskega kozolca na posestvu angleškega prestolonaslednika princa Charlesa Highgrove 1995 in v muzeju Pitt Rivers v Oxfordu 1995 ter sodelovanjem pri organizaciji projekta razstave Slovenskega oblikovanja v Londonu 1994.