Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Razgrnimo mit: RDS vs. VDI vs. upravljana postaja

Nekateri skrbniki prisegajo na upravljane delovne postaje, drugi na terminalske (oz. remote desktop) storitve, v tekmo pa je vztopil tudi VDI (Virtual Desktop Infrastructure)! Kakšne so zahteve za vzpostavitev VDI, njegove značilnosti in kaj nam ponuja na tem področju Microsoft? Na predavanju bomo odgrnili tančice in primerjali vsako izmed teh treh rešitev. Skupaj bomo razmislili, kdaj bi uporabljali VDI in kaj bi s tem pridobili ter kaj izgubili. Na predavanju bomo primerjali vse tri rešitve in pri kateri funkcionalnosti je katera izmet teh rešitev boljša, končna odločitev pa ostane vam. Predavanje je namenjeno vsem, ki želijo spoznati VDI, razmišljajo o njegovi uvedbi ali pa vas zanima, če je VDI primerna rešitev za vas.

Rok Nemec

AVTENTA.SI, sistemska integracija in poslovne rešitve, d.o.o.

 

Slavko Kukrika

avtenta.si

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred dvanajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Po končanem študiju računalništva se je zaposlil v podjetju Avtenta.si, kjer danes dela kot svetovalec in predavatelj. Največ časa posveča operacijskim sistemom, sistemom za upravljanje omrežij in virtualizaciji. Opravil je več kot 100 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2008, Windows 7 in Virtualizacijo in vodi praktične vaje na Microsoftovih konferencah TechEd. Redno nastopa na večjih dogodkih in predava v šolskem centru Avtenta.si. Čeprav mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je Slavko nadvse zanimiv in prijazen fant.