Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

SQL Server Performance – Query and Index Tuning

Kaj je prva stvar, ki jo ponavadi naredimo, ko je SQL Server počasen? Damo ga na močnešsi hardver. Kaj pa naredimo, ko niti to ne pomaga več? Poglobimo se v strukturo baze in querijev. Pogledali si bomo kako reševati take probleme z optimizacijo querijev in indeksov. Kaj indeksirati in kaj ne? Ali je paralelizem res problem? Kako ta query napisati bolje? In pa seveda zakaj? V tem poglobljnem predavanju bomo poskusili najti odgovore na ta vprašanja .

Mladen Prajdić

dSolutions SI

Mladen je MVP za SQL Server. Profesionalno se je podal v programerske vode leta 1999, takrat še na Visual C++. Od leta 2002 se aktivno ukvarja z razvojem različnih aplikacij v .NET-u (C#) in SQL Server-ju. V posebno programersko veselje mu je optimiziranje počasnih SQL stavkov in iskanje nekonvencionalnih rešitev v SQL Serverju. V prostem času med drugim razvija izjemno popularen zastonjski add-in za SQL Server Management Studio: SSMS Tools Pack.