Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Življenjski SharePoint 2010

SharePoint 2010 je prinesel veliko različnih posodobitev in novih funkcionalnosti, in že "iz škatle" (Out-of-the-box) podpira veliko različnih scenarijev uporabe. Kot pri vseh orodjih, pa se pri aplikaciji na realnih problemih, s katerimi se srečujejo tako mala, kot velika podjetja izkaže, da je navadno za doseganje resnične uporabne vrednosti SharePoint potrebno dodati. Na primerih večjih podjetji si bomo med predavanjem pogledali, kako je podjetje Virtua razvilo dodatne funkcionalnosti na podlagi SharePoint platforme in tako portal za interno komuniciranje umestilo v heterogen informacijski sistem, sestavljen iz različnih komponent različnih proizvajalcev. Na primerih imenika z vgrajenim prikazom in navigatorjem po organizacijski strukturi podjetja, arhiva novic, rezervacij sob in avtomobiov ter koledarja dogodkov bomo pogledali, kako lahko združimo različne načine dela s SharePointom (Timer Jobs, Web parts, Custom lists, ipd.), da dosežemo optimalno uporabniško izkušnjo tudi v najkompleksnejših okoljih.

Marko Kokol

sem vodja razvoja pri podjetju Virtua d.o.o., kjer sem odgovoren za oddelek, ki razvija rešitve na .NET in SharePoint 2007 in 2010 platformah. Kot vodja razvoja sem sodeloval pri projektih prenove intraneta podjetji Si.mobil in Mercator, prav tako pa pri veliko drugih manjših projektih za različne naročnike. Prav tako ima naš oddelek vzpostavljeno sodelovanje z Univerzo v Mariboru, kjer sodelujemo s Fakulteto za računlništvo in informatiko pri razvoju kompleksnejših algoritmov in s Fakulteto za zdravstvene vede, kjer sodelujemo na področju e-zdravja.