Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

A Deep Dive in SQL Server 2012 Data Warehousing

In SQL Server 2012, we get strong support for data warehousing DW. From previous versions we know there has been a lot of effort put in DW enhancements: star join optimization through bitmap filters, known from SQL Server 2008, table partitioning and basic window functions known from SQL Server 2005, indexed views, known from SQL Server 2000, and more. In SQL Server 2012, we get advanced window functions. Besides that, we get columnstore indexes. Columnstore indexes use the VertiPaq engine, storage engine developed by the SQL Server Analysis Services SSAS team. In this session, we are going to introduce these features and show how they can be useful in a data warehousing scenario. We are also going to explain the theoretical background for these features.

Dejan Sarka

SolidQ

Dejan Sarka je vodilni strokovnjak v Sloveniji na področju SQL Server-ja (OLTP) in analitskih (OLAP) rešitev. Dolgoletne izkušnje s postavljanjem in svetovanjem za poslovne sisteme ter analitske rešitve uspešno prenaša na tečajih slovenskim in in tujim udeležencem. V mednarodnem okviru predava predvsem drugim predavateljem. Je ustanovitelj Slovenskega združenja uporabnikov SQL Serverja in razvijalcev. Ima častni naziv MVP – Most Valuable Professional. Kot glavni avtor ali soavtor nastopa pri osmih knjigah za SQL Server 2005 in 2008 v angleškem jeziku, kot edini avtor pa za dva tečaja. Je tudi član podjetja Solid Quality Mentors, ki združuje izključno največje strokovnjake za SQL Server in .NET na svetu, sodeluje pa tudi pri delu za Inštitut za kakovost podatkov.