Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Delavnica: Upravljanje projektnega portfelja v okolju MS Project Server 2010

Organizacija potrebuje za uspešno doseganje organizacijske strategije in strateških ciljev učinkovit sistem upravljanja projektov, programov in ostalih poslovnih iniciativ. Pri tem je potrebno izvajati uravnoteženo rabo lastnih finančnih, človeških in materialnih virov v okviru njihove razpoložljivosti in z upoštevanjem njihovih omejitev. Pojavljajo se vprašanja kot so: Ali poznam poslovno vrednost projektov v organizaciji? Ali pravilno dodeljujem organizacijske vire na projekte? Ali izvajam projekte, s katerimi uresničujem organizacijsko strategijo? Na delavnici se bomo sprehodili skozi procese izgradnje in optimizacije projektnega portfelja v organizaciji z uporabo Microsoft Project Server 2010. Spoznali bomo pomen organizacijske strategije in ključnih poslovnih indikatorjev uspeha za uspešnost projektnega portfelja. Spoznali bomo procese vzpostavitve projektov, njihovega ovrednotenja poslovne vrednosti ter njihove prioritizacije in selekcije v poslovno optimizirani projektni portfelj.

Milan Ojsteršek

iPROJ, Milan Ojsteršek, s.p.

Milan Ojsteršek, PMP, CSM, MCTS, je na področju informacijske tehnologije aktiven že več kot 16 let. Veliko se je ukvarjal z IT-rešitvami kot sistemski inženir, kot sistemski svetovalec in kasneje kot arhitekt IT rešitev ter kot vodja projektov v številnih projektih. V zadnjem obdobju je odgovoren predvsem za projektno vodenje kompleksnih IT projektov ter svetovanje za projektno vodenje. Odgovoren je tudi za izboljšanje projektne kulture in projektnega načina dela, razvoj projektnih pisarn, razvojem in uvedbo projektnih metodologiji in informacijskih sistemov za podporo vodenju projektov v različnih projektnih okoljih. Je nosilec certifikatov Project Management Professional (PMP), Certified ScrumMaster (CSM) in Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS).