Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Identity Management, BYOI in varnost (včeraj, danes, jutri) – Arhitekturni pogled

Konzumerizacija IT-ja povzroča disrupcijo na več nivojih IT-ja, predvsem pa na nivoju varnosti in identitet. Ni daleč dan, ko bodo uporabniki poleg svojih naprav v okolje IT-ja prinesli tudi svoje identitete BYOI – Bring Your Own Identity. S tem se varnost iz ščitenja klientov seli na nivo storitev/podatkov, kar ima neposredni vpliv na Identity Management. Na predavanju se bomo dotaknilil arhitektur današnjih identity management sistemov, ter kaj se bo v prihodnosti spremenilo in kaj to pomeni na nivoju konzumerizacije IT-ja ter varovanja informacij. 

Matjaz Ladava

Microsoft

Matjaž Ladava je kot svetovalec za področje varnosti in infrastrukture zaposlen v podjetju Microsoft Slovenija. V profesionalni karieri je sodeloval pri različnih projektih informacijskih sistemov doma in v tujini. V vlogi svetovalca za varnost in infrastrukturo sodeluje pri uvajanju Microsoftove strežniške infrastrukture na različnih projektih z večjimi strankami v Sloveniji. Ti segajo od aktivnega imenika in strežnika ISA do uvedbe tehnologij kot so PKI, RMS, NAP, IPsec, DA ter drugih. Poleg rednega dela na projektih doma in v tuini pa redno sodeluje kot predavatelj na lokalnih in regijskih dogodkih ter kot predavatelj izvaja seminarje s področja varnosti in infrastrukture. Je tudi eden izmed redkih strokovnjakov z nazivom Microsoft Certified Master za področje imeniških storitev. V zadnjih letih se predvsem ukvarja s projekti upravljanja identitet ter avtomatizaciji pristopa in varnosti v podjetjih.