Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Poskočno v okrevalno nirvano - 0 napak, 0 opozoril, delovanje brezhibno

Dandanes se organizacije vedno bolj zavedajo posledic nepričakovanih zastojev informacijskega sistema, ki jih lahko prinesejo izredne okoliščine. Po nastopu nepričakovanega uničujočega dogodka se mora v najkrajšem času zagotoviti normalno delovanje, saj so organizacije izpostavljene pritiskom regulativa, konkurenčno poslovno okolje, ki krajšajo sprejemljivi čas okrevanja štiri ali ve uri. Na predavanju bomo nadaljevali lansko zgodbo o okrevalnih načrtih, ki so podsklopi načrta neprekinjenega oslovanja in ki zagotavljajo okrevanje celotne IT storitev in infrastrukture in ne samo enega njegovega gradnika. To pot bomo predstavili izkušnje okrevanja Exchange 2010 in ADja na projektu uvedbe okrevalnih načrtov v eni finančni organizaciji, novosti DPM 2012, ki lahko pripomorejo hitrejšemu in enostavnejšemu okrevanju storitev IT na primarni in/ali rezervni lokaciji. Predstavljena bodo novosti DPMja 2012- na SLAju temelječa opozorila v primeru preboja, podpora za okrevanje z  Hyper-V tudi, če je DPM v VMju, centralna konzola za upravljanje dva ali več DPM strežnikov. Čeprav Exchange 2010 ima DAG, smo le-tega dopolnilno povezovali z DPM 2010 pri varnostnem kopiranju in izvedli okrevanje celotnega poštnega predala, okrevanje posameznega elementa poštnega predala, poštne baze in poštnega strežnika. Za AD smo okrevali cel gozd ang. forest, cel domenski krmilnik ang. DC in izvajali avtoritativno povrnitev izbrisanih objektov iz Recycle Bin-a.

Andrej Žabkar

SRC d.o.o.

je načrtovalec informacijskih sistemov za velika podjetja z dolgoletnimi izkušnjami na področju relacijskih baz, razvojnih orodij, spletnih tehnologij in dokumentnih sistemov. Na področju IT deluje že 19 let. V zadnjem letu posveča posebno pozornost projektnem vodenju, načrtovanju in uvedbi rešitev za področje visoke razpoložljivosti ter razvoju okrevalnih načrtov/obnovitvenih postopkov za storitve IT.