Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Pr(a)vi korak v oblak - prenova strežniške infrastrukture na CURS

Predstavili bomo case-study prenove strežniške infrastrukture na CURS, s poudarkom na projektnem delu in finančnih učinkih prenove. Kako smo pripravili prehod iz Netware na Microsoft, kako smo vodili in zaključili projekt, kje je CURS prihranila, kje še bo in kakšni so načrti za prihodnost. Skupaj z informatiki CURS bomo predstavili izkušnje, kako tako velik projekt izvedemo v realnosti, kje se je zatikalo, kaj smo se naučili, kakšne napake smo naredili in jih skozi projekt popravili, kakšni so finančni učinki z izobraževanjem informatikov, kako se bo poenostavilo delo uporabnikov in informatikov. Projekt prenove strežniške infrastrukture je zaključen, nadaljujemo pa s prenovo delovnih postaj in vpeljavo oblačnih storitev.

Igor Bohinc

ASTEC d.o.o.

Igor Bohinc ima dolgoletne izkušnje pri delu z strežniškimi operacijskimi sistemi (Novell, Microsoft). Sodeloval je pri številnih IT projektih v državni upravi, nazadnje je vodil projekt prenove Strežniške infrastrukture CURS, katerega bo prestavil na NTK 2012. Trenutno je vodja oddelka sistemskih integracij v podjetju Astec d.o.o.