Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Remote Desktop Services ali Windows namizje na vsako napravo

V Windows Server 2012 so temeljito izboljšali Remote Desktop Storitve. Vse, kar je povezano z Remote Desktop dostopom, pa naj bodo to seje, oddaljeni programi RemoteApp ali virtualna namizja VDI so združili ter poenotili namestitev in upravljanje. Izboljšali in optimizirali so RDP protokol, RemoteFX pa ne potrebuje več fizične grafične kartice na strežniku. Uporabniške nastavitve so lahko shranjene v User Profile Diskih in se ohranijo med sejami, tudi ob uporabi skupnih navideznih namizij "Pooled Virtual Desktops". Za vzpostavitev navideznih omrežij poskrbi čarodej, kakor tudi za njihovo posodabljanje. Windows Server 2008 R2 je bil Microsoftov prvi pozkus VDI rešitve, z Windows Server 2012 pa postaja pomemben ponudnik na tem področju.

Slavko Kukrika

Avtenta

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred štirinajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Po končanem študiju računalništva se je zaposlil v podjetju Avtenta, kjer danes dela kot svetovalec in predavatelj. Največ časa posveča operacijskim sistemom, sistemom za upravljanje omrežij in spletnim tehnologijam. Opravil je več kot 100 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), si prislužil naziv Most Valuable Professional (MVP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2008, Windows 7 in Windows Server 8 in vodi praktične vaje na Microsoftovih konferencah TechEd. Redno nastopa na večjih dogodkih in predava v šolskem centru Avtenta. Čeprav mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je Slavko nadvse zanimiv in prijazen fant.