Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Seminar Windows Server 2012

S prihodom prve preizkusne različice strežnika Windows Server 2012 je Microsoft pokazal, kakšna bo videti nova različica strežniškega operacijskega sistema. Vsebinsko bodo predavanja razdeljena na štiri poglobljene predstavitve: Storage Spaces in novosti v datotečnem sistemu. Funkcionalnosti, ki so bile sedaj sestavni del SAN opreme so sedaj na voljo tudi v Windows Server 2012. Prihaja tudi REFS, ki nadgrajuje NTFS, prihaja SMB 2.2 in še veliko več. Hyper-V - Virtualizacija je danes sestavni del vsakega okolja. Na srečo je tukaj Hyper-V 3.0, ki predstavlja največjo novost v Windows Server 2012. V novi verziji prihajajo na vrsto najzahtevnejši uporabniki in scenariji, ki nikogar ne bodo pustili ravnodušnega. Direct Access – Windows Server 2012 prinaša cel kup novosti na področju Direct Access tehnologije oddaljenega dostopa. Tehnologija, ki so jo uporabniki izglasovali med TOP 5. Active Directory – Ogromno je tudi novosti na področju Aktivnega imenika, seveda pa ne bomo pozabili na spremembe skupinskih politik, Dynamic Access Control, Bitlocker novosti, RDS, IPsec in še marsikaj drugega.

Luka Manojlovic

MA-NO D.O.O.

 

Slavko Kukrika

Avtenta

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred štirinajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Po končanem študiju računalništva se je zaposlil v podjetju Avtenta, kjer danes dela kot svetovalec in predavatelj. Največ časa posveča operacijskim sistemom, sistemom za upravljanje omrežij in spletnim tehnologijam. Opravil je več kot 100 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), si prislužil naziv Most Valuable Professional (MVP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2008, Windows 7 in Windows Server 8 in vodi praktične vaje na Microsoftovih konferencah TechEd. Redno nastopa na večjih dogodkih in predava v šolskem centru Avtenta. Čeprav mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je Slavko nadvse zanimiv in prijazen fant.  

Gregor Šuster

Microsoft

Gregor Šuster je zaposlen v podjetju Microsoft Slovenija, kjer se kot svetovalec v ekipi Microsoft Services ukvarja z infrastrukturo ter področjem varnosti. Z Microsoftovimi tehnologijami se profesionalno ukvarja že od leta 1999 ko je postal MCSE, od takrat dalje pa sledi novim tehnologijam ter se ukvarja z implementacijo le-teh v večja slovenska podjetja. Največ časa posveča infrastrukturnim strežniškim rešitvam ter varnostnim produktom zbirke Forefront.  

Miha Pihler

Mikeji d.o.o.

Miha Pihler (Microsoft Certified Master, MVP, MCT) ima dolgoletne izkušnje na področju varnosti v Microsoftovih okoljih in priznane številne najprestižnejše statuse. Pihler je cenjen in priznan predavatelj z bogatimi izkušnjami, sodeloval pa je pri namestitvi požarnih zidov v nekaterih največjih slovenskih organizacijah, vzpostavitvi infrastrukture javnih ključev (PKI) in pri oblikovanju varnostnih politik ter sistemov za strogo in varno overovljanje RSA. Ukvarja se tudi s svetovanjem in načrtovanjem ter nameščanjem drugih varnostih rešitev. Povezovanje različnih Microsoftovih storitev, mrežnih protokolov in varnosti mu znova in znova predstavljajo neizčrpen vir izzivov in motivacije za vsakodnevno raziskovanje. Med leti 2005 in 2012 mu je Microsoft podelil status MVP za varnost v okolju Windows.  

Gorazd Šemrov

Microsoft