Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Upravljanje IP prostora - primer iz prakse

Windows Server 2012 prinaša mnogo novih in izboljšanih funkcionalnosti. Upravljanje IP naslovnega prostora "IP Address Management", IPAM je ena izmed njih, ki jo marsikdo kar spregleda. Samodejno najde DC, DHCP in DNS strežnike, omogoča spremljanje njihovih nastavitev in upravljanje preko centralne konzole ter upravljanje IP naslovov in spremljanje trendov pri njihovi uporabi. Na predavanju si bomo ogledali kako IPAM vzpostavimo, kako deluje in primere uporabe. Dotaknili se bomo tudi novosti pri DHCP strežniku, politik, filtriranja in DHCP Failover. Predavanje bo temeljilo na primeru in izkušnjah Telekoma Slovenije, ki je med prvimi na svetu vzpostavil IP Address Management v okviru Windows Server 2012 Rapid Deployment Pograma.

Slavko Kukrika

Avtenta

V veliko družino predavateljev NT konference se je Slavko Kukrika vpisal pred štirinajstimi leti, saj z zanimanjem spremlja vse, kar je povezano z Microsoftom. Po končanem študiju računalništva se je zaposlil v podjetju Avtenta, kjer danes dela kot svetovalec in predavatelj. Največ časa posveča operacijskim sistemom, sistemom za upravljanje omrežij in spletnim tehnologijam. Opravil je več kot 100 izpitov za certificiranega strokovnjaka Microsoft (Microsoft Certified Professional – MCP), si prislužil naziv Most Valuable Professional (MVP), sodeloval pri pripravi certifikacij za Windows Server 2008, Windows 7 in Windows Server 8 in vodi praktične vaje na Microsoftovih konferencah TechEd. Redno nastopa na večjih dogodkih in predava v šolskem centru Avtenta. Čeprav mu še ni uspelo podaljšati dneva na 25 ur, je Slavko nadvse zanimiv in prijazen fant.