Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

ADFS federacija in omogočanje SSO v storitvah v oblaku

Za aplikacije in storitve je identiteta uporabnika zelo pomembna, saj na podlagi le-te omogočajo avtorizacijo - dostop do specifičnih podatkov, prilagojen prikaz informacij, ipd. Dokler gre za aplikacije, ki se nahajajo v nekem lokalnem IT okolju podjetja, je rešitev relativno enostavna, saj se avtorizacija izvede preko Aktivnega imenika podjetja. Kaj pa v primerih, ko želimo v interni aplikaciji avtenticirati uporabnika iz druge organizacije? Ali pa ko aplikacija ni v našem omrežju ampak gre za storitev v Microsoftovem oblaku ali oblaku kakšnega drugega ponudnika? Ali res potrebujemo za vsako aplikacijo svoje uporabniško ime in specifično geslo? Cilj predavanja je prestaviti kaj pomeni federacija identitet med podjetji in kako deluje, kako varno generirati "claim token" ter kako ta avtentikacijski žeton uporabiti za uspešno avtentikacijo v aplikacijah ter zagotoviti t.i. single sign-on SSO.

Gregor Šuster

Microsoft

Gregor Šuster je zaposlen v podjetju Microsoft Slovenija, kjer se kot svetovalec v ekipi Microsoft Services ukvarja z infrastrukturo ter področjem varnosti. Z Microsoftovimi tehnologijami se profesionalno ukvarja že od leta 1999 ko je postal MCSE, od takrat dalje pa sledi novim tehnologijam ter se ukvarja z implementacijo le-teh v večja slovenska podjetja. Največ časa posveča infrastrukturnim strežniškim rešitvam ter varnostnim produktom zbirke Forefront. Kot predavatelj in MCT svoje znanje in izkušnje, pridobljene pri delu na različnih projektih ter na raznih seminarjih in konferencah v tujini, deli z udeleženci tečajev in delavnic, prav tako pa je kot predavatelj pogostokrat vabljen na različne dogodke, ki so povezani z informacijskimi tehnologijami.  

David Vidmar

Microsoft

David Vidmar je zaposlen v podjetju Microsoft Slovenija, kjer se kot svetovalec v ekipi Microsoft Services ukvarja s področjem integracij. Zadnje čase največ časa posveča upravljanju življenjskega cikla identitet in dostopov s produktom Forefront Identity Manager. Profesionalno se ukvarja tudi z implementacijo integracij s produktom BizTalk. Je eden redkih razvijalcev v Microsoft Service v Microsoft Slovenija, zato ga pota zanesejo tudi na projekte s produkti Lync, Dynamics CRM in druge.