Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

BI POCENI ELEKTRIKO, POCENI PLIN?

Podjetje GEN-I učinkovitost in konkurenčnost na trgu zagotavlja tudi s stalnim vlaganjem v znanje zaposlenih in zmožnosti obdelave informacij za potrebe sprejemanja informacijsko podprtih poslovnih odločitev. Korak v tej smeri predstavlja tudi odločitev za vzpostavitev korporativnega podatkovnega skladišča. V skopu predavanja bomo predstavili dodano vrednost projekta, kot tudi izzive s katerimi smo se spoprijeli pri izvedbi.

Marko Škufca

ADD d.o.o.

Diplomiral je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani – smer Poslovna informatika. V podjetju ADD je vodja programa BI. Pokriva celotno področje poslovne inteligence, posebej je specializiran za načrtovanje in arhitekturo BI rešitev. V zadnjem času se veliko s prediktivnimi modeli ter izzivi učinkovite prezentacije informacij končnim uporabnikom (poročila, analize, knjižnice poročil, sistemi kazalnikov).Vodil in sodeloval je pri implementaciji velikih BI sistemov, ki pokrivajo tako področje skladiščenje, analiziranja, nadzora in planiranja. Ima dolgoletne izkušnje z vodenjem projektov in razvojem rešitev s področij analize in prenove poslovnih procesov, integracije ter zagotavljanja kakovosti podatkov in poslovnih informacijskih sistemov za domača in tuja podjetja.  

Blaž Dakskobler

GEN-I, d.o.o.

V podjetju GEN-I d.o.o. je zaposlen v IT oddelku za podporo prodaji. Pri projektih deluje kot projektni vodja / arhitekt / SQL&BI razvijalec. Poleg tega je v vlogi t.i. "accidental DBA" ter skrbnika poslovnega sistema za prodajo električne energije končnim odjemalcem. V zadnjem času se posveča predvsem področju podatkovnih skladišč in poslovnega obveščanja.