Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Delavnica: Windows Azure v praksi

Na delavnici bomo spoznali platformo v oblaku Windows Azure, tako tehnične kot poslovne prednosti in nove tehnologije, ki jih ponuja. Windows Azure je odprta in fleksibilna platforma, ki razvijalcem in IT profesionalcem omogoča, da razvijajo in upravljajo aplikacije, ki se izvajajo v Microsoftovih podatkovnih centrih na različnih lokacijah po svetu. Microsoft skrbi za delovanje sistema, vzdrževanje in dograjevanje strojne opreme ter za varnost in zanesljivost podatkov, medtem ko se vi lahko popolnoma osredotočite na implementacijo in razvoj IT rešitev ter podporne procese. Windows Azure je realizacija ideje infrastrukture in platforme kot storitve z dodatnim naborom storitev, ki se nenehno dopolnjujejo in razvijajo. Primeri uporabe za namen razširitev virtualnega okolja, učinkovito izvajanje aplikacij s spletnim vmesnikom, podatkovno intenzivne aplikacije, aplikacije na modelu SaaS (Software as a Service).

Blaž Lipušček

Diventic d.o.o.

Blaž Lipušček se z razvojem na Micrsoftovih tehnologijah ukvarja že več kot 10 let. V zadnjih letih se osredotoča predvsem na razvoj aplikacij v okolju ASP.NET (MVC), tako na Windows Server on-premise sistemih kot v oblaku na platformi Windows Azure. Podjetjem svetuje in pomaga pri prehodu in implementacij aplikacij v okolju Microsoftovega oblaka Windows Azure. Je ustanovitelj podjetja Diventic d.o.o. ki se ukvarja z razvojem inovativnih tehnologij računalništva v oblaku.