Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Kako dobro poznate vse storitve datotečnega strežnika in katere nove funkcionalnosti prinaša Server 2012

Datotečni sistem je v svoji osnovi zelo preprost in hkrati zahteven servis, ki ga lahko s pomočjo aktualnih strežniških funkcionalnosti spremenimo v enostavno in nadzorovano storitev.. Na predavanju si bomo pogledali napredne zmožnosti GPT particijske tabele, novie zmožnosti FSRM, data deduplikacije in storage space. Ustvarili bomo diskovno polje Storage s protokolom ISCSI in strežnikom Server 2012. Na koncu si bomo pogledali še vedno aktualne a žal pozabljene storitve DFS, File Server Resource Manager in vsemogoča poročila in nenazadnje tudi Shadov Copy. Kakšne spremembe prinaša Dynamic Access Control (DAC), Ne smemo pozabiti tudi na BITLocker.

Robert Bergles

FMC D.O.O.

Robert Bergles univ.dipl.inž.rač MCSA,MCSE, MCITP EA, MCT MCTS "SCVMM,SCCM,SCOM 2007,.." MCSA 2012 Po končanem univerzitetnem študiju na fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani je svojo karierno pot začel kot predavatelj Microsoftovih sistemskih tečajev in kot svetovalec pri uvajanju Microsoftove strežniške infrastrukture za mala in srednja podjetja. Svoje izkušnje uspešno nadgrajuje v podjetju Fmc kot sistemski integrator in svetovalec za strežniško infrastrukturo v javni upravi. Trenutno največ časa posveča strežniškim sistemom is skupine System center (SCCM, SCOM,SCVMM,..) in načrtovanju Enterprise virtualiziranih sistemov. Poleg rednega dela na projektih redno sodeluje kot predavatelj na lokalnih dogodkih ter občasno sodeluje kot avtor člankov v časniku Finance, na temo varnosti informacijskih sistemov.