Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Microsoft SQL Server 2012 Parallel Data Warehouse

Predstavil vam bom namensko napravo Parallel Data Warehouse (PDW), ki jo ponuja Microsoft za izdelavo podatkovnih skladišč. Prikazal bom obstoječe analize in umestitev PDW-ja na tržišče. Sledijo novosti, ki so v najnovejši verziji drastične, saj pohitrijo hitrost izvajanja poizvedb od 10 do 100 krat od predhodne verzije PDW-ja. Razbili bomo mit, da Microsoft ni primeren za velika podatkovna skladišča. Sledi prikaz primerov uporabe PDW ja pri končnih strankah in predstavitev demo uporabe PDW ja.

Uroš Jemec

Uroš Jemec, Arhitekt podatkovnega skladišča , ADD d.o.o, je prisoten na področju poslovne inteligence več kot sedem let. Specializiral se je za integracijo podatkov, gradnjo podatkovnih skladišč in poročilnih sistemov. Ima večletne izkušnje pri izgradnji podatkovnih skladišč na namenskih napravah za podatkovna skladišče. Sodeloval je na projektih vzpostavitve celotnega podatkovnega skladišča v panogah zdravstvenega zavarovanja, turizma, bančnega poslovanja in telekomunikacij. Pred prihodom v ADD, je bil zaposlen v CRMT d.o.o. in v S&T Slovenija d.d. kot svetovalec za poslovno inteligenco.