Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Microsoft SQL Server 2012 Selective XML Index

S selektivnim indeksom je mogoče bistveno pospešiti iskanje podatkov po dokumentih XML v podatkovnih bazah SQL Server 2012 SP1. S prehodom na uporabo selektivnega indeksa je mogoče tudi bistveno prihraniti pri prostoru, ki ga zasedajo spremljajoči podatki XML.Na tem predavanju boste izvedeli, kako vpeljati selektivni indeks XML, kako skrbeti zanj, seveda pa tudi, kako ga upoštevati v načrtovanju podatkovnega modela in kako ga uporabiti v poizvedbah.

Matija Lah

MI LAMBDA, MATIJA LAH, S.P.

Matija Lah se z upravljanjem informacij poklicno ukvarja že več kot desetletje. S strežnikom Microsoft SQL Server se je prvič srečal v družbi IUS Software d.o.o. Slovenija in kasneje pot nadaljeval kot samostojni svetovalec. Na podlagi aktivnosti v skupnostih, povezanih s platformo SQL Server, ga je družba Microsoft leta 2007 nagradila z nazivom Most Valuable Professional (Windows Server System SQL Server). Matija večino svojega časa namenja naprednemu upravljanju informacij, procesiranju naravnega jezika in upravljanju znanja. Z družbo AI-in-Law Future Technologies Inc. sodeluje na zanimivem (in zahtevnem) projektu uvajanja metod umetne inteligence v upravljanje pravnih informacij. Matija sodeluje tudi v družbi SolidQ, v ekipi največjih strokovnjakov za tehnologije SQL Server in .Net na svetu.