Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

MVVM v univerzumu Windows Phone in Windows Store apps

Uporaba vzorca pri razvoju odjemalskih rešitev MVVM (Model-View-Model) je v zadnjih letih prerasla okvire tehnologij, ki temeljijo na uporabi oblikovalskega jezika XAML, saj se je vzorec s pomočjo razvijalskih skupnosti uspešno prenesel tudi na druge tehnologije in platforme (web, iOS idr.). Na predavanju bomo po kratki osvežitvi znanja o tem popularnem vzorcu nadaljevali s pristopi praktičnega nanosa vzorca pri razvoju rešitev na platformah Windows Phone in Windows Store apps. Kaj deluje in kaj ne? Kakšne koristi nam prinaša uporaba vzorca? Kako se vse skupaj obnese pri razvoju multiplatformskih rešitev?

Andrej Tozon

ANT Andrej Tozon s.p.

Andrej Tozon se že vrsto let aktivno ukvarja z razvojem sodobnih programskih rešitev, ki temeljijo na Microsoftovih namiznih, mobilnih in spletnih tehnologijah, Pri razvoju aplikacij največji poudarek daje oblikovanju uporabniških vmesnikov in omogočanju kar najboljše uporabniške izkušnje. Kot svetovalec pomaga podjetjem pri uvajanju najnovejših tehnologij v lastne razvojne procese, poleg tega pa svoje znanje redno deli na lokalnih konferencah in srečanjih razvijalskih uporabniških skupin. Za svoje delo na področju razvoja tehnologij Silverlight in WPF je pridobil naziv MVP, poleg aktivnega sodelovanja pri skupnosti slovenskih razvijalcev SLODUG pa vodi tudi skupnost slovenskih strokovnjakov za uporabniško izkušnjo SIUX. Te dni največ časa preživi v Visual Studiu 2012, kjer razvija nove aplikacije za Windows 8 in Windows Phone.