Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

NAV 2013 SI - (končno) udomačena globalna ERP rešitev s tehnologijo za naslednje desetletje

Rešitev Microsoft Dynamics NAV je vodilni ERP sistem za mala in srednja podjetja. V več kot dveh desetletjih je doživel več reinkarnacij. NAV2013 se uvršča med zgodovinske verzije, saj s to verzijo Microsoft opušča nativno bazo, klasični uporabniški vmesnik, dataporte, klasična poročila. NAV2013 poleg tehničnih novosti prinaša tudi nekaj večjih funkcionalnih novosti, kot so npr. nov vlogi prilagojen vmesnik, denarni tok, stroškovno računovodstvo, upravljanje sestavov, poizvedbe in grafične prikaze, orodje za hitre prenose podatkov, novo orodje za oblikovanje poročila itd. Microsoft je s to verzijo postavil povsem nove temelje, ki se odražajo tudi na novem načinu licenciranja, hkrati pa prepoznal eno od nekdanjih slabosti, in lokalizacijo rešitve zaupal lokalnim partnerjem. Rešitev NAV je tako končno postala celovito lokalizirana in s tem tudi (u)domač(en)a ERP rešitev.

Dejan Leskovšek

Adacta d.o.o.

Dejan je po izobrazbi sicer univerzitetni diplomirani inženir strojništva z doktoratom, ki ga je zaključil leta 1996 na Imperial College of Science, Technology and Medicine v Londonu, a je po povratku v Slovenijo leta 1997 zaključil svojo strojniško kariero in se, sprva v okviru Skupine Avtotehna, začel ukvarjati z vodenjem. Leta 1999 je v podjetju Avtotehna Canon d.o.o. vodil izbiro in nato projekt prenove IS in s pomočjo rešitve Navision Financials pravočasno pripravil podjetje za uvedbo DDV in grozečo letnico 2000. Leta 2000 je nato postal svetovalec uprave Avtotehne d.d. in prevzel vodenje manjšega tima, ki je do tedaj razvijal lastni poslovno-informacijski sistem. Na Dejanovo pobudo je Avtotehna postala Navision solution center in rešitev Navision nato uvedla v več podjetij, najprej znotraj skupine, nato pa tudi kot ponudnik izven nje. Po reorganizaciji IT področja v skupini Avtotehna je nadaljeval z vodenjem Navision tima v novem podjetju Avtenta.SI d.o.o. Od sredine leta 2004 do sredine 2008 je vzpostavil Navision tim v okviru podjetja SRC.SI d.o.o. v Sloveniji, na Hrvaškem in Srbiji, nato pa nadaljeval delo kot samostojni podjetnik in svetovalec v okviru solastniškega podjetja Citius d.o.o. Do začetka leta 2012 je sodeloval kot svetovalec in vodja projektov z različnimi ponudniki NAV, od takrat pa deluje kot vodja projektov in vodja uvedbenih ekip v podjetju Adacta d.o.o. Od leta 1999 do danes je vodil projekte in svetoval pri uvedbah rešitev NAV od DOS verzij naprej v več kot 100 podjetjih na področju, ki se razteza od Švice do Makedonije. Njegov zadnji dosežek je vodenje projekta uvedbe najnovejše verzije Microsoft Dynamics NAV2013 v enem od slovenskih proizvodnjih podjetij, kar je ena od prvih uvedb te verzije na svetu. S tem projektom je Adacta vnovič potrdila, zakaj se že nekaj let uvršča v Microsoft President's club.