Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Pravilna arhitektura razvojnih projektov = manj glavobola!

V poplavi najrazličnej&scaron;ih tehnologij, ki so nam danes na voljo, vse prehitro lahko zaidemo v past, da bomo prav z izbiro tiste prave odločilno pripomogli k uspehu projekta. Ko se kasneje izkaže, da temu morda ni bilo tako, se znajdemo pred neprijetno nalogo re&scaron;evanja tehničnih izzivov, pri katerih zgolj prava tehnologija ni dovolj. Da bi vam bilo naslednjič v podobni situaciji lažje, oz. da do nje sploh ne bi pri&scaron;lo, se bosta predavatelja na tokratnem dogodku osredotočila na arhitekturne vzorce, njihove prednosti in slabosti v različnih situacijah. Spoznali boste, kako si s pravočasnim razmislekom o arhitekturi aplikacije lahko kasneje prihranite marsikak glavobol <br /> <br /> Teme: <br /> - Razvoj sodobnih večnivojskih aplikacij: Arhitektura re&scaron;itev <br /> - Arhitektura sporočilnih vrst: Doma in v oblaku <br /> - MVVM, MVP in MVC: Podobnosti in razlike <br /> - IoC: koristen vzorec ali nepotrebna komplikacija?

Damir Arh

Damir Arh, Adacta

Damir Arh se je z Microsoftovimi tehnologijami srečal že v študentskih letih in vse od takrat jih neprekinjeno uporablja pri svojem vsakdanjem delu. Ima dolgoletne izkušnje pri razvoju in vzdrževanju kompleksnih programskih rešitev za upravljanje z dokumenti. V začetku leta 2011 se je pridružil Adacti, kjer kot arhitekt programske opreme išče načine, kako z uporabo najnovejših tehnologij bolje obvladovati razvojni proces in izpolnjevati uporabniške zahteve v zavarovalništvu in bančništvu. Prejel je tudi naziv Microsoft MVP za Visual C#.  

Matevž Gačnik

GAMA SYSTEM d.o.o.

Matevž Gačnik, se aktivno ukvarja s sodobnimi tehnologijami, posebno pozornost pa posveča izvajalnemu okolju CLR ter srednjemu sloju, spletnim storitvam, WCF (Windows Communication Foundation) in Windows Azure. V podjetju Gama System d.o.o. kot tehnični direktor načrtuje napredne produkte za večje stranke. Je redni predavatelj na slovenskih konferencah IT in pisec strokovnih člankov ter knjig. Matevž je Microsoftov regionalni direktor in Microsoft MVP na področju rešitvenih arhitektur (Solution Architectures).