Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Primeri iz prakse: Mobilne enote Carinske uprave varno uporabljajo tablične računalnike

Projekt Sharepoint aplikacije za mobilne uporabnike CURS vsebuje postavitev Sharepoint infrastrukture in izdelavo aplikacije za uporabnike mobilnih enot CURS. Predstavili bomo ozadje postavitve infrastrukture in zahteve uporabnikov, ki so pripeljale do Sharepoint aplikacije. Aplikacija rešuje težave pri zajemu podatkov v postopkih, ki jih mobilni oddelki izvajajo pri delu na terenu in pripravi rednih poročil za vodstvo. Upraba mobilnih naprav dodaja k izvajanju postopkov nove prednosti in storitve - večjo mobilnost uporabnikov, neposredno dodajanje fotografij, vnos GPS koordinat mesta prekrška, višjo varnost storitev in nenazadnje zmanjšanje možnosti za napake.Mag. Bojan Cifer, vodja mobilne enote Carinskega urada Murska Sobota, bo prikazal praktično uporabo Sharepoint aplikacije in tabličnega računalnika v tipičnem postopku inšpekcijskega nadzora.

Bojan Cifer

CURS

 

Igor Bohinc

ASTEC d.o.o.

Igor Bohinc ima dolgoletne izkušnje pri delu z strežniškimi operacijskimi sistemi (Novell, Microsoft). Sodeloval je pri številnih IT projektih v državni upravi, nazadnje je vodil projekt prenove Strežniške infrastrukture CURS, katerega je predstavil na NTK 2012. Trenutno je vodja oddelka sistemskih integracij v podjetju Astec d.o.o.