Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Prva pomoč pri varnostnem incidentu

Obiskovalci predavanja bodo imeli priložnost spoznati delovanje slovenskega centra za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT. Spoznali bodo naloge in dolžnosti centra, kot tudi njegovo vključevanje v mednarodne kroge. Predstavljeni bodo izvlečki primerov, na katerih bodo udeleženci lahko pobližje spoznali delovanje centra, in priporočila za širšo javnost, prek katerih center za omrežno varnost poskuša izboljšati informacijsko varnost slehernega posameznika.

Matej Breznik

ARNES SI-CERT

Matej Breznik je diplomirani inženir telekomunikacij. Njegovo delo je bilo v preteklosti povezano predvsem s področjem načrtovanja, izvedbe in vodenja telekomunikacijskih sistemov, iskanja rešitev in postavitev infrastrukture. Profesionalna pot ga je vodila na SI-CERT, kjer sodeluje pri obravnavi varnostnih incidentov, t.j. vdorov v računalniške sisteme, okužbe in druge zlorabe. Sodeluje tako v domačem kot mednarodnem ekspertnem krogu za informacijsko varnost. Svoj čas posveča predvsem analizi anomalij v omrežju. Dejaven pa je tudi pri širitvi znanj o problematiki omrežne varnosti.