Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Razvoj planske aplikacije z Accessom 2013 in izgradnjo KPI z Excel PowerPivot

V organizacijah se lahko s pomočjo Accessa dvigne nivo kakovosti zbiranja podatkov, saj je ravno kakovost podatkov odločilna pri izdelavi selfservice BI analiz. V preteklem letu izvajanja usposabljanj s področja Excel PowerPivot opažamo, da organizacije v svoje analize vključijo premalo, ali jih pa sploh ne, planske podatke. Navadno z razlogom, ker planski podatki niso transparentno zbrani. Na predavanju bi torej poudarili pomen sistematičnega zbiranja podatkov na vseh nivojih, kot primerno orodje za zbiranje podatkov, za katere ni smiselno razvijati zahtevnejše programske opreme pa bi izpostavili prav Access. Podatke iz aplikacije bi v PowerPivotu uporabili za izdelavo KPI. Primer lahko podkrepimo tudi z uporabo Sharepointa.

Rok Pirnat

B2 D.O.O.

Rok Pirnat je predavatelj z več kot 4000 pedagoškimi urami. Predava na računalniških tečajih in poslovnih šolah. Kot predavatelj in svetovalec se ukvarja z obdelavo podatkov za poslovno odločanje. Ukvarja se z vpeljevanjem Self service BI rešitev (Excel PowerPivot), kjer daje velik poudarek vsebinskemu, metodološkemu kot tudi tehničnemu delu analitike. Sam pravi, da želi tehnologijo približati uporabnikom.