Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

System Center 2012 in avtomatizacija procesov in postopkov v IT

Zakaj bi se ukvarjali z avtomatizacijo procesov in postopkov, ko pa skoraj vse lahko naredimo ročno?Morda zato, ker smo zavezani k določenim regulativam in standardom, in potrebujemo sledljivost, ponovljivost in skladnost? Morda zato ker se s tem zmanjša možnost napak in potencialnih zlorab? Morda zato, ker je dnevnih nalog vedno več in več in enostavno zmanjkuje časa za kvalitetno opravljanje storitev?Odgovorov zakaj avtomatizirati naloge in postopke je veliko. Na predavanju si bomo ogledali, kaj nam ponuja družina System Center 2012. Pogledali si bomo koncepte ter demonstrirali enostavne pa tudi malo bolj kompleksne postopke in procese.

Robert Potočnik

MICROSOFT d.o.o., Ljubljana

 

Tomaž Čebul

Microsoft

Že več kot petnajst let se intenzivno ukvarjam s tehnologijami za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij ter množični distribuciji standardne delovne postaje v enterprise okoljih. V tem času sem kot svetovalec skrbel za izvedbo številnih projektov distribucije ter upravljanja standardnih delovnih postaj, kot tudi upravljanje strežnikov. V zadnjem času pa se posvečam integraciji družine System Center produktov ter podpori procesom upravljanja s storitvami IT. Svoje znanje pa posredujem tudi udeležencem na tečajih za upravljanje in nadzor Microsoftovih okolij. Ker celovita rešitev za upravljanje in nadzor poleg tehnologije potrebuje tudi ustrezen proces, sem tehnološkemu znanju dodal tudi procesno znanje, ki sem ga je potrdil z ITIL Manager's certificate in IT Service Management. Svojo kariero na področju IT sem začel leta 1993 kot asistent in predavatelj za uporabniško programsko opremo na podjetju ISA.IT, tehnološki park IJS. Od leta 1997 sem bil kot sistemski inženir in predavatelj v podjetju Hermes Plus (sedaj S&T) odgovoren za Microsoftove tehnologije. Z letom 1999 pa sem se pridružil skupini za storitve v Slovenskem Microsoftu.