Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Upravljanje IT storitev od teorije do prakse

Predavanje je razdeljeno na dva dela, prvega vodi Monika Varkonji Šajn, drugega pa Aleš Stare, oba Unistar LC d.o.o. V prvem delu predavanja bomo na podlagi lastnih izkušenj predstavili poti uvajanja procesov upravljanja IT storitev. Poudarek bo predvsem na vprašanjih in izzivih, s katerimi se najpogosteje srečujemo v praksi. V drugem delu si bomo pogledali Microsoftovo programsko orodje za pomoč pri upravljanju IT storitev System Center Service Manager. Poudarek bo predvsem na "out of the box" rešitvi, možnostih integracij z drugimi sistemi ter možnosti prilagoditev sistema.

Aleš Stare

UNISTAR LC, zastopstvo, izdelava in vzdrževanje računalniške opreme in računalniških aplikacij d.o.o. Ljubljana

Aleš Stare, Unistar LC d.o.o. prvič se je z Microsoft tehnologijami srečal na fakulteti v začetku 90. let, poglobljeno pa s pojavom Windows 95 in NT4, ko je opravil tudi certifikacijo in pridobil naziv MCSE. Še pred tem je pridobil status certificiranega tehničnega predavatelja (MCNI in CTT). S pojavom terminalskih storitev se je pričel intenzivno ukvarjati z virtualizacijo aplikacij in rešitvami podjetja Citrix, kasneje pa tudi z virtualizacijo infrastrukture proizvajalcev VMware in Microsoft. Leta 2006 se je pričel ukvarjati z ITSM rešitvami tako kot svetovalec za IT in poslovne procese kot tudi implementator programsko podprtih rešitev. Deluje tudi kot svetovalec pri uvajanju sistemov upravljanja in varovanja informacij.