Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Korporativno podatkovno skladišče na SQL 2014

Na začetku predavanja vam bom predstavil zrelostni model podatkovnih skladišč, sami boste videli v kateri nivo zrelostnega modela se uvršča vaša organizacija. Predstavili vam bomo kako lahko s pomočjo ADD metodologije izdelavo podatkovnega skladišča pohitrite, standardizirate in bolj robustno izdelate. Z novo verzijo SQL strežnika prihaja tudi veliko novosti, predvsem s samo izboljšavo hitrostjo proženja poizvedb. V živo vam bom predstavil novosti, ki jih rabimo pri izdelavi podatkovnih skladišč. V primeru res velikih podatkov nam Microsoft ponuja namensko napravo za podatkovno skladišče, ki nam omogoča paralelno procesiranje podatkov, faktor pohitritve je vse do 100x. Pri sami izdelavi podatkovnega skladišča je zelo pomembna kvaliteta podatkov in možnost urejanja matičnih podatkov. Predstavil vam bom primer uporabe Microsoftovih orodij, pri stranki na Ruskem trgu.

Uroš Jemec

add d.o.o.

Uroš Jemec je arhitekt podatkovnih skladišč v podjetju ADD d.o.o. Na področju poslovne inteligence je prisoten več kot osem let. Specializiral se je za integracijo podatkov, gradnjo podatkovnih skladišč in poročilnih sistemov. Sodeloval je na projektih vzpostavitve celotnega podatkovnega skladišča v panogah zdravstvenega zavarovanja, turizma, energetike, bančnega poslovanja in telekomunikacij. Pred prihodom v ADD, je bil zaposlen v CRMT d.o.o. in v S&T Slovenija d.d. kot svetovalec za poslovno inteligenco.