Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Prenos aplikacij in iger iz iOS na Windows

Orodja za multi-platform razvoj so v polnem razmahu, včasih pa aplikacijo za iOS že imate, želeli pa bi jo razvili še za Windows Phone. V takem primeru je ponavadi potrebno razvoj začeti znova, v drugem programskem jeziku in v drugem okolju. Ni pa nujno. Žiga bo v predavanju pokazal, kako uporabno je orodje Automagical, kdaj pride prav, pa tudi kdaj ne, ter kako so pri Dawn of Play njihovo uspešnico Dream of Pixels iz iOS zagnali na Windows Phone v manj kot dveh tednih.

Žiga Hajduković

Dawn of Play - Razum d.o.o.

Žiga Hajduković je soustanovitelj raziskovalno razvojne hiše Razum. Z ekipo računalniških inženirjev in art direktorjem uspešno sodelujejo z multi-nacionalnimi podjetji kot sta Hitachi in Lastminute.com, njihove rešitve pa so v pogonu po celem svetu. Za svoje napredne tehnološke produkte prejemajo tudi nagrade, kot je pokal iz prve NFC konference v Monaku, in Mobile Premier Awards nominacije v Barceloni. Pod blagovno znamko Dawn of Play - studio za razvoj iger - na globalni trg lansirajo igre, kot je Dream of Pixels. Zunaj za iOS in Android, kmalu pa tudi na Windows Phone s pomočjo orodja za pretvorbo Objective-C v C#, ki ga kot plod lastnega razvoja tudi tržijo pod imenom Automagical.