Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Software defined datacenter - from vision to solution

Software Defined Datacenter (SDD) je naslednji korak evolucije virtualizacije in cloud computing modela nudenja IT kot storitve. Poleg že razširjene strežniške virtualizacije med sklope SDD spada tudi virtualizacija mreže - Software Defined Networking (SDN) in diskovja - Software Defined Storage (SDS). Kontrola in konfiguracija celotne strojne opreme je tako visoko avtomatizirana s programsko opremo in poleg nižanja stroškov omogoča večjo dinamiko in podporo poslovanju vaših podjetij. Transformacija podatkovnega centra pa ne pomeni samo uvedbo nove tehnologije ampak tudi spremembe v IT organizaciji, osvajanje novih znanj in koncepta nudenja IT kot storitve. Skozi primere iz največjih Datacenter projektov na svetu si bomo pogledali arhitekture in tehnične rešitve, ki jih omogoča Microsoft CloudOS danes. Predstavljeni bodo tudi detajlni tehnični primeri virtualizacije mreže in diskovja z uporabo Windows Server in System Center, in na kaj je potrebno biti pozoren pri vpeljavi le teh. Če vas zanima kako izgleda upravljanje in arhitektura modernega podatkovnega centra danes in jutri, če vas zanima kako bo ta evolucija vplivala na vaše delovno mesto, in če vas zanima kako izgledajo največji podatkovni centri na svetu je to predavanje za vas. Del predavanja bo namenjen tudi odprti diskusiji in vprašanjem, ki se bo nadaljevalo ob NT pivu.

Gorazd Šemrov

Microsoft

Gorazd Šemrov je zaposlen kot Datacenter Solution Architect v Microsoft ekipi WW Modern Datacenter Center of Excellence. Ekipa združuje 25 Arhitektov rešitev, ki podpira 'Fortune 500' stranke in 25 vodilnih ponudnikov IT storitev na svetovnem trgu. Z infrastrukturo in podatkovnimi centri se ukvarja že več kot 10 let in združuje bogate izkušnje iz Enterprise okolij z globokim in širokim tehničnim poznavanjem tehnologij. V zadnjem letu se primarno posveča načrtovanju in arhitekturi rešitev IaaS, PaaS in SaaS za največja svetovna podjetja, ki nudijo IT storitve kot tudi tesnem sodelovanju s produktno skupino za razvijanje naslednjih verzij Windows Server in System Center.