Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Internet of Things Camp

Internet of Things, splet stvari, je tema, ki se ji je danes težko izogniti v pogovorih med poslovnimi uporabniki, IT strokovnjaki in zanesenjaki. V vsebinskem sklopu bomo spregovorili o vseh štirih ključnih sklopih IoT: napravah, povezljivosti, podatkih in analizi podatkov. Microsoft je eden redkih ponudnikov, ki v IoT zgodbi razume in razvija rešitve v vseh štirih sklopih, kar omogoča hitrejši in cenejši razvoj, manj ovir in kot končni rezultat bolj učinkovito rešitev. Spoznali bomo naprave, Raspberry Pi in Arduino, delo z njimi in se poigrali s senzorji. Pregledali bomo spletne storitve, kot so Event Hubs, Service Bus in Stream Analytics in so ključne pri zanesljivem, varnem in ekonomičnem prenosu podatkov med napravami. Spoznali bomo načine hrambe podatkov z uporabo storitev Microsoft Azure Table in Blob Storage, Azure Document DB in Azure SQL Database. Za konec dneva bomo prikazali, kako lahko zbrane podatke spremeniti v poslovno prednost, višjo kvaliteto ali boljšo storilnost z uporabo Microsoft Azure Machine Learning.

Matjaz Perpar

Microsoft d.o.o.

Matjaž Perpar je zaposlen v podjetju Microsoft, kjer se kot arhitekt ukvarja z načrtovanjem rešitev v oblaku.  

Andrej Tozon

ANT

Andrej se že vrsto let aktivno ukvarja z razvojem sodobnih programskih rešitev, ki temeljijo na Microsoftovih namiznih, mobilnih in spletnih tehnologijah. Pri razvoju aplikacij največji poudarek daje oblikovanju uporabniških vmesnikov in omogočanju kar najboljše uporabniške izkušnje. Kot svetovalec pomaga podjetjem pri uvajanju najnovejših tehnologij v lastne razvojne procese, poleg tega pa svoje znanje redno deli na lokalnih konferencah in srečanjih razvijalskih uporabniških skupin. Za svoje delo na področju razvoja odjemalskih tehnologij je pridobil naziv Windows Platform MVP. V zadnjem času svoj prosti čas namenja razvoju rešitev za krmiljenje "pametnih" hiš. Najdete ga na Twitterju pod imenom @andrejt.  

Matija Marolt

Analitica d.o.o.

Matija je docent na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in vodja Laboratorija za računalniško grafiko in multimedije, ter partner v podjetju Analitica d.o.o., kjer se ukvarja s področjem napredne analitike.  

Goran Amon

Microsoft