Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Poslovni primeri uporabe strojnega učenja

Z naglim porastom dosegljivih podatkov z različnih področij poslovanja se je pojavila priložnost, da iz njih izluščimo dodatno znanje o naših strankah, poslovnih procesih, kvaliteti proizvodov ipd. To znanje lahko uporabimo za optimizacijo poslovnih odločitev in s tem dosežemo izboljšanje poslovanja. Z razvojem ustreznih metodologij za učinkovito avtomatizirano odkrivanje znanja v podatkih se ukvarja področje strojnega učenja. V predavanju bom predstavil nekaj osnovnih metod s področja strojnega učenja, večino časa pa bomo posvetili pregledu možnih področij uporabe v različnih gospodarskih panogah. Na koncu predavanja bom podal še par napotkov, kako se tega področja praktično lotiti v podjetju.

Andrej Pangeršič

Analitica d.o.o.

Andrej Pangeršič je direktor in soustanovitelj podjetja Analitica d.o.o., ki se ukvarja s področji napredne analitike, upravljanja z informacijami in rešitvami za upravljanje portfeljev finančnih instrumentov. Precejšen del poslovanja podjetja je usmerjen v razvoj rešitev za večja podjetja s poudarkom na finančnem sektorju, kjer se v zadnjih letih, zaradi silnic konkurenčnega okolja in vedno zahtevnejše regulative, hitro povečuje uporaba analitike, od metod kvantitativnih financ do napovedne analitike oz. strojnega učenja.