Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Azure Analytics: Bi se sprehajali po oblaku?

Digitalni preobrazbi ne moremo biti kos z uporabo tradicionalnih pristopov k podatkovni analitiki. Potrebne so spremembe na področju zajema, hranjenja, obdelave podatkov in delitve informacij. Podatkovna analitika spreminja svoj obraz in pri tem igra pomembno vlogo prav analitika v oblakih. V sklopu predavanja bomo spoznali, kakšno BI rešitev si lahko danes omislimo v oblakih. Skupaj s podatki se bomo odpravili na sprehod po oblaku. Spoznali bomo, kako so tja prišli, v kaj vse so se lahko preoblikovali, kje se hranijo, kako jih lahko pregledujemo ipd. Sprehod bo dovolj dolg tudi za pogovor o tem, kako najlažje vstopiti v oblak, kako dobro se ta razume z ostalimi okolji v podjetju, kakšni podatki so zanj primerni. Teren za sprehod bo razgiban, vreme oblačno, zato bodite primerno obuti in oblečeni.

Marko Škufca

ADD d.o.o.

Po izobrazbi ekonomist in poslovni informatik, ki je svojo poklicno pot povsem usmeril v poslovno analitiko. Svetovalec, analitik, predavatelj, arhitekt, izvajalec ipd. z več kot 10 let izkušenj in številnimi referencami doma in v tujini. V podjetju ADD je vodja programa BI. Pokriva celotno področje poslovne analitike, posebej je specializiran za načrtovanje in arhitekturo DWH/BI/CPM rešitev pri čemer ohranja napreden nivo tehničnega znanja. Svoje sodelovanje z Microsoft je razširil s kompetenco P-TSP (področje Application Platform).