Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Digitalna transformacija Telekoma Slovenije

Na letošnji NT konferenci se bomo na vsakem koraku srečali z besedo transformacija. Na predavanju bomo predstavili, kako smo se transformacije lotili v Telekomu Slovenije in kakšni koraki so potrebni za učinkovito transformacijo velikega poslovnega sistema. Transformacija je še posebej pomembna za operaterje, ki delujemo na dinamičnem telekomunikacijskem trgu, ki se v zadnjih letih intenzivno spreminja. Komunikacije tako še zdaleč niso več zgolj fiksne in mobilne, saj operaterji razvijamo tako nove storitve kot poslovne modele, ob tem pa se spreminja tudi tehnologija. Vse bolj pomembno vlogo pri sodobnih operaterjih ima IT tehnologija, s čimer postajamo tudi vedno bolj celoviti ponudniki IKT rešitev in storitev. V Telekomu Slovenije se zavedamo, da moramo, če želimo biti tudi v prihodnje konkurenčni, marsikaj spremeniti. Poenostavljanje, avtomatizacija procesov in produktnega portfelja ter aktivna IT infrastruktura je le nekaj elementov, ki nam bodo omogočili, da bomo postali hitrejši, okretnejši in fleksibilnejši pri odzivanju na spremembe, ki se bodo dogajale v okolju. Za uspešno transformacijo pa bomo potrebovali tudi produktne in prodajne partnerje, ki bodo z nami soustvarjali prihodnost.

Gregor Grkman

Telekom Slovenije d.d.

Gregor Grkman v Telekomu Slovenije kot produktni vodja skrbi za razvoj ponudbe storitev v oblaku ter načrtovanje kompleksnejših integracijskih projektov. Njegova karierna pot ga je z ranimi začetki na mestu načrtovalca in skrbnika informacijskega sistema podjetja Elektro Ljubljana, d. d., vodila do takratnega sistemskega integratorja, Avtenta, d. o. o. Ob nenehni strokovni rasti v vlogi načrtovalca, implementatorja in SLA-skrbnika ter širokim poznavanjem IKT-tehnologij se je leta 2012 odločil za prestop na področje razvoja in trženja produktov, kjer je s celostnim poznavanjem kompleksnosti rešitev pripomogel k svežemu pristopu oblikovanja ponudbe takratnega portfelja storitev Avtenta.now. S prenosom dejavnosti podjetja Avtenta, d. o. o., na Telekom Slovenije, d. d., se je ponudila priložnost širšega nastopa skupine na področju zunanjega izvajanja ter storitev v oblaku. Trenutno kot del skupine za razvoj storitev v službi za upravljane storitve skrbi za kontinuiran razvoj ponudbe ter pravočasen odziv podjetja na tem segmentu trga.  

Rok Libnik

Telekom Slovenije d.d.

Dr. Rok Libnik v Telekomu Slovenije vodi program B2B IKT transformacije. Na tem področju je odgovoren za pripravo in izvajanje strategije, ki bo Telekomu Slovenije omogočila še uspešnejše delovanje na trgu IKT storitev in rešitev. Pred tem je bil vodja Službe za upravljane storitve v Sektorju za marketing, kjer je bil odgovoren za celoten življenjski cikel rešitev, namenjenih poslovnim uporabnikom. Med leti 2011 in 2013 je bil v družbi Avtenta direktor področja za produktno vodenje in marketing, kjer je bil odgovoren za upravljanje produktnega portfelja storitev v oblaku. Pred letom 2011 je delal na različnih področjih, povezanih predvsem s trženjem produktov poslovnim uporabnikom. Rok Libnik je doktor znanosti s področja telekomunikacij, doktorat je pridobil na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana. Pred tem je zaključil univerzitetni program na Fakulteti za elektrotehniko ter magistrski študij na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.