Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Hibridni oblak: Osnove infrastrukture kot storitve (IaaS)

Microsoft Azure predstavlja množico storitev v oblaku. Infrastruktura kot storitev (IaaS) je samo ena v množici storitev, ki jo lahko uporabite kot svoj podatkovni center ali pa kot razširitev obstoječega podatkovnega centra v javnem oblaku. V predavanju si bomo ogledali osnovne gradnike IaaS ter njihove lastnosti in uporabo.

Gorazd Šemrov

Microsoft

Gorazd have more than 15 years of experience working in IT industry. Last years he is involved in largest and most complex Datacenter and Cloud Infrastructure projects worldwide working as Solution Architect. He is part of WW Center of Excellence team inside Microsoft which covers Fortune 500 customers and largest Service Providers.  

Peter Zdovc

Microsoft d.o.o.

Peter Zdovc deluje v vlogi arhitekta rešitev v storitvenem oddelku Microsoft Enterprise Services. Zadnja 4 leta se ukvarja predvsem z rešitvami v okviru storitev v oblaku, tako zasebnem kot javnem. Pred tem je v Microsoftu deloval kot svetovalec na področju nadzora storitev IT in pri tem sodeloval pri uvajanju tehnologij System Center v mnoga slovenska in mednarodna podjetja ter organizacije.  

Robert Potocnik

Microsoft d.o.o.

Robert Potocnik je na področju IT-ja aktiven že skoraj 20 let. Leta 2013 se je pridružil Microsoftu kot svetovalec za področje infrastrukture, zadnje leto pa je zaposlen kot arhitekt v Microsoft World Wide Datacenter and Cloud Infrastructure Center of Excellence.  

Tomaž Čebul

Microsoft d.o.o.

Tomaž ima 22 let izkušenj v industriji IT storitev in podpore. Od izgradnje in vodenja skupine do izvedbe širokega nabora IT rešitev s področja upravljanja delovnih postaj kot tudi podatkovnih centrov. Izkušnje je pridobival tako v Sloveniji kot po različnih državah EU in CEE.