Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Imaging v praksi z Lumia Imaging SDK 3.0

Dandanes praktično vse aplikacije uporabljajo slike na en ali drug način. Naj gre za preprosto aplikacijo, ki le prikazuje slikovne vsebine, aplikacijo, ki sliko zajame na nek poseben način, ali pa socialno omrežje, ki omogoča uporabnikom deljenje svojih slik - vse te aplikacije se ukvarjajo z "imagingom". David Božjak vam bo predstavil Microsoftovo knjižico za delo z slikami in fotografijami, Lumia Imaging SDK. Ta omogoča razvijalcem uporabo kompleksnih orodij in algoritmov v svoji aplikaciji kjerkoli na Windows 10 - na telefonih, tablicah, prenosnikih in namiznih računalnikih. Naj si gre za preprosto dodajanje filtrov na sliko, real-time manipulacijo slike, zajete s kamere na GPU, ali pa izvajanje vaše lastne HLSL senčilne kode, Lumia Imaging SDK vam pomaga pri vseh teh nalogah! Med predavanjem si bomo pogledali, kaj knjižica je in kaj omogoča in kako so jo razvijalci že uporabili, tako v Microsoftovih lastnih produktih kot v ostalih aplikacijah na trgu. Hkrati si bomo pogledali tudi, kako preprosto je doseči najbolj pogoste naloge.

David Božjak

Microsoft d.o.o.

David Božjak je Microsoftov razvijalec, med drugim dela tudi na projektu Lumia Imaging SDK. Ima veliko let back-end izkušenj v .NET okolju z uporabo C# in C++. Prihaja iz big data ozadja, sedaj pa je osredotočen na razvoj Software Development Kit-ov in ustvarjanju dobrih API-jev. Skupaj z ženo se je preselil v Lund, čudovito mestece na jugu Švedske, kjer odkriva užitke skandinavskega življenskega stila. Precej prostega časa porabi za učenje švedščine, kar je dobrodošla sprememba od vseh računalniških jezikov. Ko ne razmišlja o življenju, vesolju in sploh vsem, uživa v branju poljudnoznanstvenih knjig in igranju namiznih iger - kot na primer D&D!