Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Kako lahko z O365 prihranimo čas in denar

Vas zanima če lahko vaše podjetje prihrani z uvedbo O365? Ali že uporabljate O365, vendar niste zabeležili prihrankov? Predstavljena bo kalkulacija stroškov lastništva Exchange, Sharepoint in Skype for Business online v primerjavi s klasično postavitvijo. Predstavljeni bodo prihranki pri licenciranju. Konkretno si bomo pogledali, kje so priložnosti za prihranke, kaj je treba uvesti in kaj opustiti, da lahko pridemo do finančnih prihrankov. Ne gre zgolj za tehnološke spremembe, pač pa so v določenih primerih to tudi organizacijske navade nas in naših sodelavcev. O365 ni samo nova tehnologija, je tudi spremenjena narava dela. Pogledali si bomo področja, ki prinašajo takojšnje neposredne prihranke: antvirus, antispam, arhiviranje, DLP, MDM, Document Governance, File Shares, Enterprise Search in posredne prihranke: stroški potovanj, prihranki na času zaradi višje produktivnosti. Prikazanih bo nekaj različnih scenarijev (večjih in manjših IT okolij) in posledično primernost/ustreznost oziroma kdaj se kaj bolj splača. Po končanem predavanju boste imeli odgovor, ali si v vašem IT okolju lahko obetate prihranke z uvedbo O365 in kako veliki bodo.

Rok Rogelj

SRC d.o.o.

Rok Rogelj se je z Microsoftovimi tehnologijami za sporočanje in sodelovanje srečal v podjetju SRC pred desetimi leti. Od takrat sodeluje pri projektih načrtovanja in implementacije postavitev v večjih slovenskih IT okoljih. Svoje strokovno znanje, poleg delovnih izkušenj na področju implementacije in odpravljanja napak Microsoftovih infrastrukturnih rešitvah je potrjeval še z osvojitvijo Microsoftovih certifikatov (MCSE+M, MS TS, MS ITP) za področja rešitev za sodelovanje. V zadnjem času se je specializiral za področja rešitev v oblaku. Dodatno se je posvetil ekonomski upravičenosti vpeljav postavitev za sodelovanje v oblak. Pri tem se srečuje z raznoraznimi preprekami in izzivi, ki jih imajo stranke bodisi pri delnih, bodisi pri popolnih selitvah svojih sistemov v oblak.