Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Kontejnerji v Windows server 2016

V novem strežniku bomo imeli na voljo tudi kontejnerizacijo, ki jo nekateri poznajo iz odprtokodnega sveta. Predavanje bo namenjeno trenutnim funkcionalnostim, ki jih t.i. Windows server containers in Hyper-V containers ponujajo, kako jih kreiramo, kako z njimi ravnamo in kakšna orodja so nam na voljo za njihovo upravljanje. Kontejnerji vpeljujejo v Windows okolja povsem nov pogled na deployment aplikacij in storitev – pogled, ki bo zagotovo spremenil način dela v prihodnosti.

Aleksandar Nikolič

Microsoft MVP

Aleksandar Nikolic is a Cloud and Datacenter Management MVP, Microsoft Azure MVP, Azure Advisor and Insider, a co-founder of PowerShellMagazine.com, and the community manager of PowerShell.com. He is very experienced presenting and speaking to Microsoft customers, and have facility for describing complex management and automation tasks even to beginning and novice users and scripters. He also delivers PowerShell and Azure training courses around the world. For the last couple of years he's been working closely with Microsoft Azure PowerShell and Azure Automation teams providing feedback and influencing design of Azure automation solutions. You can find him on Twitter (https://twitter.com/alexandair) and LinkedIn (http://www.linkedin.com/in/alexandair).  

Luka Manojlovic

MA-NO d.o.o.

Luka Manojlović od leta 1998 skrbi za manjša in srednje velika podjetja na goriškem – specializiran za področje strežniške in omrežne infrastrukture deluje kot zunanji sistemski administrator, načrtovalec in izvajalec IT projektov. Leta 2008 je zaradi svojega udejstvovanja in angažiranja v skupnosti prejel Microsoftov naziv MVP (tedaj za področje varnosti) kasneje pa za področja upravljanja in nazadnje oblačne infrastrukture in virtualizacije. Zadnja leta se posveča predvsem virtualizaciji, sledi trendom moderne implementacije podatkovnih centrov, ki se gibljejo v smeri »software defined« tako na nivoju diskovja kot omrežji. Z nastopi na večini regionalnih konferenc širi znanje in izkunje pridobljene v praksi s kolegi iz skupnosti in prav te izkušnje bo delil tudi na prihajajoči NT Konferenci.