Ta spletna stran hrani piškotke, da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo in popolno funkcionalnost te strani.

Analitične piškotke uporabljamo s storitvijo Google Analytics, samo z vašo privolitvijo. Sprejemam Zavrnitev Več informacij
Arhiv predavanj

Ponovitev: Dobre prakse pri uporabi async in await

Ključni besedi async in await sta že nekaj časa sestavni del programskega jezika C#, a še vedno pri uporabi skrivata marsikakšno past ne samo za začetnike, ampak tudi za bolj izkušene uporabnike. Na predavanju bom predstavil nekaj najpogostejših napak, ki se nam lahko zgodijo pri pisanju asinhrone kode, ter pokazal, kako se jim lahko izognemo. Ključni poudarki: async void je nevaren, razlike med paralelnim in asinhronim izvajanjem, izogibanje smrtnim objemom.

Damir Arh

Razum d.o.o.

Damir Arh Microsoftove tehnologije pri svojem vsakdanjem delu uporablja že od študentskih let. Ima dolgoletne izkušnje pri razvoju in vzdrževanju kompleksnih poslovnih programskih rešitev, kjer se je tudi začel navduševati nad tehnikami za izboljševanje kakovosti aplikacij, kot so testiranje in stalna integracija. V zadnjem času se vse več posveča mobilnim in spletnim rešitvam, ki niso namenjene zgolj okolju Windows. Zaposlen je kot arhitekt programske opreme v podjetju Razum. Od leta 2012 je nosilec naziva MVP, trenutno za področje Visual Studia in razvojnih tehnologij.